Perec /Sós apró sütemény/
Hozzávalók: 1 csomag Emese kenyérpor, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg élesztő, 1 tojás
A kenyérporban elmorzsoljuk az élesztőt, és a margarint. Hozzákeverjük a tejfölt és a tojást. Jól összedolgozzuk, és egy jól gyúrható tésztát kapunk. Ezután hideg helyen vagy hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Sodrófával nyújtjuk kb. 0,5cm vékonyra. Perec alakú /vagy nagyon apró pogácsa/szaggatóval kiszúrjuk. Tetejét tojással kenjük, és kizsírozott tepsiben sütjük. Gázsütőben közepes fokozaton, villanysütőben 200 fokon kb. 15-20 percig, attól függően ki milyen ropogósan szereti.
Tejmentes perec:
Hozzávalók: 1 csomag Emese kenyérpor, 25 dkg liga margarin, 2,5 dkg élesztő, 2 dl víz, 1 tojás
A kenyérporban elmorzsoljuk az élesztőt, és a margarint. Hozzákeverjük a tojást és a vizet. Jól összedolgozzuk, és egy jól gyúrható tésztát kapunk. Ezután hideg helyen vagy hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Sodrófával nyújtjuk kb. 0,5cm vékonyra. Perec alakú /vagy nagyon apró pogácsa/szaggatóval kiszúrjuk. Tetejét tojással kenjük, és kizsírozott tepsiben sütjük. Gázsütőben közepes fokozaton, villanysütőben 200 fokon kb. 15-20 percig, attól függően ki milyen ropogósan szereti.