Barion Pixel www.egeszsegmegoldasshop.hu
Drága Látogatónk! Tájékoztatunk, hogy mi is cookie-kat használunk a felhasználói élményed növeléséhez! Kérlek fogadd el, ahogy szoktad máshol is :) A cookie-kat bármikor törölheted a böngészőben található, „cookie-k törlése” opcióval.

»
Karácsonyi mézes süti

Hozzávalók: 60 dkg Emese Süteménypor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 10 dkg porcukor, 12,5 dkg vaj vagy margarin, 12,5 dkg méz, 2 kk. őrölt fahéj, 1 kk. őrölt gyömbér, 1 csapott kk. őrölt szegfűszeg, 3 kk. reszelt citromhéj.

Díszítéshez: 1 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, csipet só.

A mézet és a vajat kis lángon összeolvasztjuk. A lisztben elkeverjük a fűszereket, szódabikarbónát. Hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott méz+vajat és összekeverjük. Egy ragacsos tésztát kapunk, melyet 1 éjszakára hűtőszekrénybe teszünk. Másnap sütiporozott deszkán átgyúrjuk. Annyi sütiport tegyünk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Kb. fél centi vastagra nyújtjuk és különböző formákkal szaggatjuk. Vigyázzunk ne legyen vékony a tészta, mert akkor nem tartja meg a formáját. Sütése 150-180 fokon 7-8 perc. Vigyázzunk, ha elkezd a teteje pirulni akkor már jó. Finom puha süteményt kapunk, ha kihűlt lehet díszíteni.

Díszítés: felverjük a tojásfehérjét a cukorral, fogunk egy nylon zacskót, beletöltjük, majd zacskó sarkát picit kivágjuk. Ebből az adagból nagyon sok lesz, de sokáig eltartható és puha marad!

Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

Zjc1M