Barion Pixel www.egeszsegmegoldasshop.hu
Drága Látogatónk! Tájékoztatunk, hogy mi is cookie-kat használunk a felhasználói élményed növeléséhez! Kérlek fogadd el, ahogy szoktad máshol is :) A cookie-kat bármikor törölheted a böngészőben található, „cookie-k törlése” opcióval.

»
Kenyér változatok

Az EMESE kenyérporból az alábbi receptek szerint készíthetünk egy 75 dkg-os gluténmentes kenyeret:

Kenyér hozzávalók:
1 csomag Emese kenyérpor, 3 evőkanál étolaj, 4 dl víz, 4 dkg élesztő

Az élesztőt felfuttatjuk a langyosra melegített, 4 dl vízben, amiben elkevertük a 3 kávéskanál kristálycukrot. Hozzákeverjük az egy csomag / 0,45 dkg / kenyérporhoz, ezután belekeverünk 3 evőkanál étolajat. Robotgéppel jól kikeverjük. Egy sűrű galuskaszerű tésztát kapunk, amit egy előre zsírral vagy étolajjal kikent formába öntünk. Elsimítjuk a formában, majd a tészta tetejét kb. 3 cm-es mélységben, hosszában bevágjuk. Előre melegített sütőben/gáztűzhelynél teljes lángon, villanysütőben 200 C fokon 45 percig sütjük. Ha akarjuk, dúsíthatjuk 1 tojással, van akinek így ízletesebb. Ha a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel, étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ropogósabb kenyerünk lesz.
Keleszteni nem szabad!

Kenyér másként

1 csomag Emese kenyérpor, 4 dl víz, 4 dkg élesztő, 3 kávéskanál kristálycukor, 4 dkg margarin.

A kenyérporban elmorzsoljuk a 4 dkg margarint és belekeverjük a vízben felfuttatott élesztőt. Robotgéppel jól kikeverjük. Formába tesszük, és ugyanúgy sütjük, mint az előző recept szerint. Ha a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel, étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ropogósabb kenyerünk lesz.
Keleszteni nem szabad!

Kenyér tejföllel

1 csomag Emese kenyérpor, 0, 2 dl tejföl, 2 dl víz, 2 dkg élesztő

A kenyérporba beleöntjük a tejfölt, összekeverjük, és belekeverjük a vízben felfuttatott élesztőt. Robotgéppel jól kikeverjük Formába tesszük, és ugyanúgy sütjük, mint az előző recept szerint.
Keleszteni nem szabad!

Fűszeres kenyér

1 csomag Emese kenyérporba belekeverünk 1 csapott kávéskanál borsot, 1 csapott kávéskanál őrölt köményt, 2 púpos kávéskanál szárított snidlinget. Az előző receptek közül kiválasztunk egyet, és az alapján sütjük.

Az elkészült kenyér tárolása: Ajánlatos a kihűlt kenyeret felszeletelve, alufóliába csomagolva mélyhűtőben tárolni, és fogyasztás előtt az elegendő mennyiséget gázsütőben, vagy mikrohullámú sütőben felmelegíteni. Kenyérpirítóban megpirítva is nagyon ízletes. A kenyérpor keverék használható rántáshoz, sűrítéshez, készíthető belőle palacsinta, panírozott húsok és ételek.

Kenyér hajdina liszttel és amaránt liszttel

1 csomag Emese kenyérporhoz, 1 csapott evőkanál hajdinalisztet, és 1 csapott evőkanál amaránt lisztet teszünk.

Felfuttatjuk a 2,5 dkg élesztőt cukros vízben, hozzáadjuk a liszthez jól kikeverjük, majd 2 evőkanál olívaolajjal tovább verjük.

A hideg sütőbe téve kelesztési időt adunk neki.

Beállítjuk a sütőt 200 fokra és sütjük kb. 50 percig, sütőtől függően.

Puhább a belseje és hosszabb ideig puha marad.

Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

M2FjNTB