Kezdőlap » ESZEM - ISZOM EGÉSZSÉG » TÁPLÁLÉK KIEGÉSZÍTŐK » V » VITAMIN K1 - K2
Milyen kedvező élettani hatásai vannak?
A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban és a normál csontozat fenntartásában.
Mely élelmiszerekben található meg?
Étrendünkben a K1-vitamin forrásai főként a zöld leveles növények (spenót, saláták, brokkoli, káposzta).
A K2-vitaminhoz pedig inkább állati eredetű élelmiszerek, például máj, húsok, sajt, tojás fogyasztásával juthatunk hozzá.
Milyen mennyiségű K-vitaminra van szükségünk?
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) jelenleg nem határozta meg a K-vitaminra vonatkozó PRI értéket ezért a szükséglet helyett csak felnőttekre vonatkozó napi beviteli referenciaérték (NRV) került meghatározása, amely a K-vitamin esetén 75 μg. (1169/2011/EU rendelet XIII. melléklet alapján)
Mi a K-vitamin legfelső biztonságos szintje? (Egyesült Királyság Élelmiszerbiztonsági hatóságának vitaminokkal és ásványi anyagokkal foglalkozó szakértői csoportja (EVM) által meghatározott értékek)
Az K-vitamin felnőttekre vonatkozó legfelső biztonságos szintje 1000 μg, tehát ez a maximális mennyiség, amely az összes forrásból származó, napi rendszeres K-vitamin bevitel mellett az egészségre feltehetően nem fejt ki kedvezőtlen, vagy ártalmas hatást.
A csontok és fogak multivitaminja 50 év feletti nőknek kifejlesztve
A narancsízű CalciTrio® Extra pezsgőtabletta kalcium, D- és K2-vitamin mellett számos további hatóanyagot tartalmaz, melyek hozzájárulnak az egészséges csontozat fenntartásához.
étrend-kiegészítő- A látás, az immunrendszer és a csontok egészségéért 30 db
31 aktív hatóanyag támogatja immunrendszerét